Ingrediënten:
Voor ongeveer vier personen

  • 300 gram flespompoen, geschild en in kleine blokjes
  • 20 gram ongezouten boter
  • 1 keer basisrecept frittatabeslag
  • 60 gram geraspte cheddar
  • 100 gram blauwaderkaas
  • handje majoraanblaadjes
  • 1 eetlepel exter vergine olijfolie
  • 1 theelepel extra vergine olijfolie extra
  • zeezout en grofgemalen peper
  • extra geraspte parmezaan

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de pompoen in een kom en voeg de olie, zout en peper toe. Schep om en verdeel over een licht ingevette en met bakpapier beklede bakplaat. Zet 12-15 minuten in de oven tot de pompoenblokjes goudbruin zijn. Verwarm de ovenvaste antiaanbakpan van 22 cm op laag vuur. Doe de extra olie en de boter erin en zwenk de pan rond, zodat de bodem en randen bedekt zijn. Voeg het frittatabeslag toe en bak ongeveer 5 minuten of tot de frittata aan de randen solt. Verdeel de pompoen, majoraan, cheddar en blauwaderkaas erover en bak nog 15 minuten. Zet de pan nog 8-10 minuten in de oven tot de frittata gaar is. Bestrooi nog extra met parmezaan en snijd in stukken.

Dit heerlijke recept treft u in het nieuwe boek van Donna Hay basics to brilliance.
Nu in de winkel te koop voor 35 euro.