De ultieme barbecue sensatie ervaart u met de Big Green Egg. Deze hand gesmeden ijzeren is vervaardigd met een ceramische coating waardoor de Big Green Egg uitermate geschikt is voor de bereidingswijze low en slow. De Big Green Egg is er voor de barbecue liefhebber!

BGE logo
bamix

De Bamix is de eerste staafmixer, in 1954 uitgevonden in Mettlen, Zwitserland. En nog steeds is de Bamix niet overtroffen in bouwkwaliteit of werking.
Waarom Bamix?
– De onderdelen zijn van uitmuntende kwaliteit:

 Alle onderdelen die met voedsel in contact komen zijn geschikt voor voedingswaren, geen geur of smaakopname en geen roestvorming
– Veelzijdig

: De drie standaard meegeleverde hulpstukken maken de Bamix geschikt voor mayonaise, eiwit, soep, etc.
– Eenvoudig te reinigen: 

Geen lastige hoeken en uitneembaar mes
– Stille, krachtige en zuinige motor: 

De wisselstroommotor gebruikt in de Bamix staafmixer verbruikt minder dan 200 watt (afhankeijk van model), maar heeft genoeg kracht voor alle staafmixer toepassingen.
– Open-beschermkap
:
 De open constructie rond het mes zorgt voor een optimale circulatie van voedsel, waardoor het gewenste resultaat sneller is bereikt

Garantie

: De Bamix staafmachines komen standaard met 10 jaar garantie op de motor, en 2 jaar op de overige onderdelen. In de praktijk blijken de machines echter doorgaans vele malen langer mee te gaan.

In 1851 maakte Hendrik Berk in Kampen (BK) melkbussen, potten, pannen en kookgerei in opdracht van particulieren en bedrijven. Veertig jaar later slaagde hij erin, zijn plaatstaal geslagen pannen en trommels van een laagje beschermende email te voorzien. Hij legde daarmee het fundament voor BK, het bedrijf dat nog steeds met groot succes Nederland voorziet van pannen.

bk
blond_amsterdam

Blond Amsterdam, het bedrijf achter de getekende servieslijnen met veel roze, kletsende meisjes, grappige en kleurrijke illustraties en een flinke knipoog: een handschrift dat je direct herkent. Wat is er zo speciaal aan dit blonde duo? En hoe komt het dat ze steevast bovenin in de Marketingfacts Engagement top 100 uitkomen?

Blond Amsterdam bestaat sinds Valentijnsdag 2001 en is opgericht door Femque van Geffen en Janneke Dröge. De dames kwamen vers van de kunstacademie, hadden beide een baan en leerden elkaar kennen via een wederzijdse vriendin. Beide beschilderden voornamelijk persoonlijke theepotten, mokken en schilderijen. Hun gedeelde passie voor vrolijk en kleurrijk servies groeide uit tot een bont en gevarieerd assortiment.

Elk ontwerp is uniek. 
De kracht zit ‘m erin dat ze alles met de hand doen en voor elk item een unieke tekening maken. Bijvoorbeeld het Efteling servies, dat is als set ontworpen, maar het bord heeft een aparte tekening en de mok ook. ‘Het is niet dat er dingen uit worden gehaald met de computer en dan herhaald worden voor een ander item.’ legt Willemijn Boerenkamp (PR) uit: ‘Voor elk item wordt een uniek ontwerp gemaakt. Ik denk dat dat de kracht is van Blond Amsterdam.’

Bredemeijer ontwikkelt al sinds 1914 prachtige luxe thee- en koffieproducten. Bredemeijer is een Nederlands bedrijf en heeft zich in de afgelopen jaren internationaal op de kaart gezet.

Bredemeijer heeft een breed en divers assortiment van thee of koffiepotten. Van prachtige elegante Japanse theepotten tot elegante klassieke en in diverse kleuren verkrijgbaar.

bredemeyer
demeyere

Als familiebedrijf begonnen in 1908, is Demeyere vandaag uitgegroeid tot een wereldreferentie inzake de fabricatie van culinair kookgerei in roestvrij staal. Als enige ter wereld passen wij het technologische concept van elk product aan aan de specifieke vereisten van de typische kookprocessen en recepten voor dit product. Demeyere, een bedrijf met een lange geschiedenis, een eigen filosofie, een uitgesproken visie en nog zo veel meer…. Ontdek hier waar wij voor staan…

Al vele jaren staat Fissler GmbH garant voor hoogwaardig kookgereedschap dat uitblinkt door het precieze vakmanschap, de hoge gebruikswaarde en stijlvolle, doordachte ontwerpen “Made in Germany”. Alle producten maken uw werk in de keuken makkelijker en vergroten uw plezier in het koken.

Een bedrijf met traditie
.
Het bedrijf werd in 1845 door Carl Philipp Fissler opgericht en kan bogen op een succesvolle geschiedenis van meer dan 170 jaar. Het succes van ons bedrijf stoelt op drie pijlers: ervaring die is opgedaan door de verschillende generaties, technologische kennis, perfecte productie en zeer veel innovatiekracht.

Maar het allerbelangrijkst zijn onze producten, waarvan we de functie en het ontwerp voortdurend aanpassen aan de behoeftes van onze consumenten, om zo goed mogelijk te kunnen voldoen aan een heel ruim eisenpakket.

fissler
global

Global messen zijn vandaag de dag niet meer weg te denken in zowel de professionele- als de hobbykeuken. Met recht heeft het Japanse mes zijn plaats verworven tussen de gevestigde Europese messen. Global messen hebben specifieke eigenschappen die het merk onderscheid van anderen.

 

Het oorspronkelijke ontwerp van Global messen van de hand van ontwerper Komin Yamada werd in 1985

geregistreerd door fabrikant Yoshikin. Het revolutionaire ontwerp van de handgreep maakte al snel furore. Diverse keuringsdiensten vonden het belangrijk voor de hygiëne om een mes uit (ogenschijnlijk) één stuk staal op te nemen in de horeca.

 

Het mes wordt gesmeed en is vervaardigd uit het gepatenteerde “CROMOVA” staal. Deze staalsoort met een

hardheid van 56 – 58 Rockwell garandeert weinig breuk en is zo goed als roestvrij. De handgreep is door zijn

kuiltjesprofiel antislip. De messen zijn geslepen onder een hoek van 15 – 17° waardoor een langere scherpte dan een traditioneel Europees mes is gewaarborgd.

 

De huidige serie Global messen en aanverwante artikelen zoals die thans in de winkels ligt is zeer groot. Naast de messen zijn er ook wetstenen, aanzetstalen (keramisch en diamant), spatels, schepwerk, blokken en foedralen verkrijgbaar. Het assortiment is vanaf 1985 uitgebreid van 16 naar meer dan 100 messen en overige producten.

 

De vele prijzen die Global in de wacht sleepte zijn eveneens ongekend. 1990 Japanse ontwerpprijs MITI, 1991 een prijs voor het internationale ontwerp jaarboek, 1992 beste koksmes kookgilde Benelux, 1995/2003 en 2011 beste mes WHICH tijdschrift Engeland en in 1996 uitgeroepen tot scherpste “Cheffs” mes A La Carte, Duitsland.

 

Geen wonder dus dat zowel de importeur als haar afnemers en de eindgebruikers nog steeds enthousiast zijn over dit product.

Oxo is een toonaangevend merk voor keukengerij. Kookplus verkoopt messen, vorken, lepels, etc.

asa
joseph

Joseph Joseph is in 2003 opgezet door tweelingbroers Antony en Richard Joseph. Zij ontwerpen de meest efficiënte en functionele keukenaccessoires. De broeders zijn begonnen met het ontwerpen van de snijplankset, zodat er per voedselgroep een aparte snijplank gebruikt kan worden. Joseph Joseph staat voor design en functionaliteit en heeft zich verder ontwikkelt dan de snijplank. Van handig afleesbare maatbekers tot afvalscheiden in de afvalbak. De keukenaccessoires worden in 100 verschillende landen verkocht en heeft internationaal verschillende awards behaald.

“For the Way It’s Made” weerspiegelt de filosofie en passie van het KitchenAid-merk.

Het is de bewering die het concept verklaart – vernieuwing, kwaliteit en gemak bieden aan elke gepassioneerde fijnproever door technieken van in professionele keukens over te brengen naar toestellen voor huishoudelijk gebruik. De iconische mixer/keukenrobot werd meer dan 90 jaar geleden ontworpen om bakkers te helpen bij het mengen van deeg.
Het kende zo’n succes dat er een kleiner model werd ontworpen voor huishoudelijk gebruik.
Zijn hele bestaan lang is KitchenAid trouw gebleven aan zijn afkomst vermits het merk steeds opnieuw een mengeling brengt van gesofisticeerde professionele technieken en iconisch design, voor mensen met een passie voor koken.

kitchenaid_website
le_creuset

Sinds 1925 is Le Creusen de expert in het vervaardigen van braad-/stoofpannen in gietijzer. Deze ongeëvenaarde Franse knowhow vereist een voortdurende toewijding: elke braad-/stoofpan heeft zijn unieke mal, die na het gieten vernietigd wordt. Vervolgens worden de pannen  met de hand geëmailleerd en daarna, door de experts van Le Creuset, op de kleinste fouten gecontroleerd. Le Creuset biedt tevens verschillende assortimenten  van producten aan in materialen die aangepast zijn aan elk type van bereiding : aardewerk, gesmeed aluminium, meerlagig- rvs, silicone en textiel, die u elke dag zullen vergezellen. Als ongeëvenaarde vaste waarde op het gebied van kookgerei, onderscheidt Le Creuset zich door de liefhebbers van koken, goede producten aan te bieden die hoge kookprestaties combineren met design en een gebruik aangepast aan het moderne leven.

Het kookgerei van Le Creuset is hoogwaardig en smaakvol en beantwoordt zo aan de eis voor kwaliteit , elegantie en gebruiksgemak. Le Creuset stelt er een eer in om producten te ontwerpen die zo ‘van de keuken naar de tafel’ kunnen.

De multifunctionele foodprocessor is een uitvinding van Magimix. Dit apparaat dat in 1963 in de Bourgogne het licht zag, heeft de wereld van de horeca ingrijpend veranderd. De geheel in Frankrijk vervaardigde foodprocessor vergemakkelijkt de bereiding van de dagelijkse maaltijden evenals van de meest ingewikkelde gerechten.

De beroemdste restaurants ter wereld gebruiken de professionele uitvoering van onze producten.

In het Magimix aanbod vindt u alle kleine elektrische huishoudapparaten voor de keuken.

Getrouw aan een traditie van vernieuwingen heeft Magimix haar succes uitgebouwd met de lancering van gepatenteerde innovaties.

magimix
maxwell_williams

Maxwell & Williams is afkomstig uit Australie en wordt verkocht in 40 verschillende landen. Maxwell & Williams staat bekend om de hoge kwaliteit van haar porseleinen serviezen. Er zijn diverse lijnen van prachtig basic servies tot indigo. Voor elk diner is er een juist servies en elk gerecht ziet er ineens nog mooier uit.

Het merk uit Amerika voor de juiste keukenhulpjes. Oxo maakt zulke handige gereedschapjes die tijdens het koken zéér goed van pas komen. Neem daarnaast het feit dat de handvatten extra dik zijn uitgevoerd en succes is in de keuken gegarandeerd. Dat de handvatten extra dik zijn uitgevoerd is niet zonder reden, mensen met artrose (gewrichtsproblemen) hebben zo minder problemen met keukenhulpen in de keuken.

oxo
logo-wusthof

Voor vele generaties staat de plaats Solingen bekend als “de stad voor messen”. Solingen bevind zich in het westen van Duitsland aan de rivier De Wupper en voor meer dan 2000 jaar is het vak “Smit” een belangrijk beroep. Sinds 1814 produceert Wusthof messen en sinds die dag is het familiebedrijf gegroeid tot een internationaal bedrijf.

De messen uit Solingen zijn tegenwoordig zo perfect dat de naam Solingen beschermd is.

De pannen van geëmailleerd gietijzer, die Staub al sinds 1974 in Frankrijk maakt, zijn inmiddels overal ter wereld geliefd bij professionele koks. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan het feit dat ze buitengewoon goed presteren, eenvoudig in het gebruik zijn, erg lang meegaan en verkrijgbaar zijn in aantrekkelijke kleuren, die ook op de eettafel voor de finishing touch zorgen. Over de producten van Staub is tot in de kleinste details nagedacht – voor unieke prestaties en een perfecte look. Denk hierbij aan de exacte pasvorm van het deksel met zijn bevochtigingsnopjes, de vernikkelde, hittebestendige, stalen knoppen en het mat zwarte email aan de binnenkant. De nieuwe coating, die bestaat uit meerdere lagen geglazuurd email, geeft de buitenkant zijn glans en zijn unieke look en maakt deze bestand tegen krassen. Gezien deze perfecte combinatie van functionaliteit en design spreekt het voor zich dat de producten van Staub in de keukens van de beroemdste restaurants ter wereld worden gebruikt en ook perfect zijn voor het gebruik in eigen keuken en op tafel.

staub
Jura

Als pionier op het gebied van volautomatische espresso- en koffiemachines brengt JURA al in 1986 een volautomaat voor huishoudelijk gebruik op de markt.  Na ruwe olie is koffie het belangrijkste gebruiksartikel ter wereld. Steeds meer fijnproevers over de hele wereld ontdekken het genot producten van topkwaliteit met als enig doel het beste kopje koffie te zetten ongeacht welk melange wordt gebruikt of hoe de bonen zijn gebrand.

En omdat smaak even uniek en individueel is als wijzelf, heeft JURA geavanceerde technologieën ontwikkeld waarmee de koffie precies op onze eigen persoonlijke voorkeuren kan worden afgestemd. Het enige criterium zijn onze eigen smaakpapillen: de kwaliteit van de koffie zelf staat buiten kijf.

In Italië, waar de keuken het hart van het huis is, waar koffie een passie is en waar koffie vrienden en familie bij elkaar brengt, daar vindt men ‘na onderzoek’ bij gemiddeld 10 huishoudens 9 Belette koffieprodukten.

Waarom ? Omdat bij de echte Italiaan, koffie in zijn ziel zit.

De Bialetti’s Moka Express heeft in 1919 een ware koffie revolutie teweeg gebracht.

Op een zeer eenvoudige manier werd nu zeer kwalitatief hoogwaardige koffie gezet,

De Moka Express is nog steeds hetzelfde product gebleven, alleen de uitvoering voor  een inductie warmtebron is aangepast aan deze tijd.

Bialetti
peugeot

Peugeot is bekend om hun peper- en zoutmolens. Deze molens, gemaakt van gelakt hout of kunststof, zijn herkenbaar maar worden helaas vaak in mindere kwaliteit, nagemaakt.

De Peugeot molens zijn voorzien van het unieke u-select systeem, waarmee de grofheid van de maling traploos en nauwkeurig wordt ingesteld door de ring aan de voet van de molen te draaien. Peugeot heeft voor iedere specerij een eigen maalwerk, dat het beste uit de specerij haalt. Het unieke Peugeot maalwerk is gemaakt uit gehard en gesmeed staal. Op het functioneren van het maalwerk geldt maar liefst levenslange garantie. De molens worden compleet geleverd met peper- resp. zoutkorrels.

Peugeot heeft ook enkele elektrische versies op de markt gebracht, deze zijn eenvoudig te bedienen door gebruik te maken van een drukknop. Kan extra handig zijn voor mensen met handproblemen zoals artrose of reuma.

Zwilling is de grootste messenproducent ter wereld.

Wat het inhoudt om met het ideale mes te werken, is al generaties lang gesneden koek voor iedereen die zijn hart aan de messen van ZWILLING J. A. HENCKELS heeft verpand. Per slot van rekening heeft het keukengereedschap een belangrijke rol bij een geslaagde gang van zaken in de keuken. Reeds in 1731 vestigde ZWILLING J. A. HENCKELS zijn naam als fabrikant van uitmuntende technische Solingerkwaliteit. Zowel professionals als hobbykoks over de hele wereld weten inmiddels onze innovatieve messenseries naar waarde te schatten.

Zwilling-logo
microplane

Alle raspen binnen de Professional serie zijn vaatwasmachine bestendig, zijn volledig uit roestvaststaal vervaardigd, hebben een comfortabel licht gebogen handvat en een antislip rubberen voet.

WESTMARK

Westmark is een Duitste leverancier die zich al meer dan 50 jaar heeft gespecialiseerd in het vervaardigen van “keukenhulpen”. Van een championsnijder tot een dunschiller, van een notenkraker tot een hamburgerpers.

Het Duitse merk Alfi heeft een groot aanbod isoleerkannen, thermoskannen en thermosflessen, voor thuis en op kantoor, als koffiekan of theekan. Een Alfi thermoskan is tijdloos, duurzaam en innovatief in materiaal, vormgeving en functie. De Alfi Thermoskan is in heel veel mooie kleuren en modellen leverbaar, daar zit er vast één bij die past in jouw interieur! De dubbelwandige binnenfles zorgt ervoor dat warme (12 uur) en koude (24 uur) dranken op temperatuur blijven. Alfi geeft 5 jaar garantie op deze isolatiefunctie.

alfi
debuyer_logo_white

Het merk De Buyer is vooral bekend van de koekenpannen vervaardigd uit een plaat staal. Een ronde plaat staal wordt geperst in de vorm van een pan, een steel van ijzer aan de pan genageld en de pan is zo goed als klaar. En vrij eenvoudige manier van productie. De pan wordt in de fabriek ingewerkt met bijenwas om oxidatie tegen te gaan. Voordat u deze De Buyer pan gaat gebruiken is het noodzakelijk om eerst het volgende te doen :