Wat is het toch fijn om de dag te beginnen met een heerlijk kopje koffie, maar dan wel natuurlijk van vers gemalen koffiebonen.
Even een momentje voor uzelf voordat vaak de drukte begint.
Persoonlijk begin ik de dag met een cappuccino, en in de middag stap ik over op espresso’s.
Mij gaat het niet om de hoeveelheid koffie maar de kwaliteit. Ik wil graag die lekkere koffiesmak lang blijven proeven.
Met die gedachten heb ik daarom gezocht naar een koffiebonenbrander met verstand van dit prachtige ambacht.
Iedere boonsoort heeft zo zijn eigen brand- of verwerkingsproces. Ik ben daarom terecht gekomen bij een koffiebrander in Limburg.
Pim kan inspirerend vertellen over zijn vak en na vele koffies, hebben wij samen een keuze gemaakt welke koffiebonen mooi in opbouw zijn…..

Italian espresso

Verpakking: Goud
Brandhoogte: middel donker
Sterkte:
Samenstelling: bonen van o.a. Colombia, Costa Rica, Kenia en Brazilië en Indonesië (Robusta)
Productiemethode: wet proces voor Colombia, Costa Rica en Kenia en dry proces voor Brazilië en Indonesië
Zetmethode: espresso
Smaakomschrijving :
Volle krachtige espresso met dat mooie Italiaanse temperament, dus lekker pittig, waardoor deze ook voor een cappuccino zeer geschikt is. Een klein deel koffie uit Kenia zorgt voor een langdurende zachte fruitige frisheid in de afdronk. Een mooie combinatie van verschillende koffielanden die te samen een krachtige koffie vertegenwoordigen. Met deze koffie even wegdromen alsof u even in Rome bent, ciao.

Milano espresso

Verpakking: zwart
Brandhoogte: donker
Sterkte:
Samenstelling: bonen van Brazilië, Guatemala, Colombia en Ethiopië.
Smaakomschrijving :
Uitdagend en complex van smaak, met mooie ronde getoaste chocolade tonen gecombineerd met een heldere frisheid en delicate fruitige en karamelachtige aroma’s. Zeer geschikt voor vol en half automaat koffie machines.

Luna espresso

Verpakking: karton
Brandhoogte: middel donker
Sterkte:
Samenstelling: bonen van Brazilië, Guatemala en Indonesië
Productiemethode: wet proces
Zetmethode: espresso
Smaakomschrijving:
Uitdagende espresso met een verfijnde balans tussen fris en zoet.
Volle chocolade tonen gecombineerd met fruitige en bloemige aroma’s.

 

Cafeïnevrije Arabica

Verpakking: zilver
Brandhoogte: medium roast
Sterkte:
Samenstelling: bonen van o.a. Costa Rica en Brazilië (Arabica)
Productiemethode: Zwitserse watermethode
Deze methode stamt al uit de jaren 30 van de vorige eeuw en wordt nog steeds volop toegepast. Ongebrande koffiebonen worden geweekt in heet water. Dit zorgt dat de cafeïne vrijkomt. De koffiebonen worden vervolgens uit het water gehaald. Het cafeïne houdend water wordt ontdaan van de cafeïne door een koolstoffilter, maar de verloren smaakstoffen blijven zoveel mogelijk behouden. Nadat de cafeïne uit het water is gehaald, wordt het water toegevoegd aan de tank met koffiebonen. Aan het einde van het proces worden de bonen gedroogd. Deze methode zorgt voor het laagste verlies aan smaak. Het resultaat is dus cafeïnevrije koffiebonen met meer smaak dan via andere extractiemethoden.
Zetmethode: filter, cafetiere, espresso
Smaakomschrijving:
Rijke koffie met voorin een sprankelende aangename frisheid. Dikke volle zoete body met aangename fruittonen op de achtergrond.
Smaakt echt als een volwaardige koffie dankzij de watermethode.

Nero espresso

Verpakking: Wit
Sterkte:
Brandhoogte: Extra donker
Samenstelling: bonen van Brazilie, Peru, Colombia en Indonesie.
Productiemethode: wet proces
Zetmethode: espresso
Smaakomschrijving:
Volle donkere krachtige espresso met mooie caramel en chocolade tonen, afgerond met een tikje pit.
Door de sterkte uitstekend geschikt voor een cappuccino of Latte.

De koffieboon is in feite een volgroeid zaadje van de kers van de koffieplant.

De belangrijkste factoren bij het koffie zetten zijn de maling, de waterkwaliteit en -temperatuur, de verhouding koffie – water en de contacttijd.

De meest populaire koffiebonen zijn de arabica en de robusta.

De echte koffie liefhebber maalt zelf zijn bonen.

Kom naar onze winkel en ontdek welke koffie het beste bij u past.